۱- تولید پادزی های ستون پنجمی
پژوهشگران دانشگاه آدلاید استرالیا آنتی بیوتیک جدیدی تولید کرده اند که به نابودی باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک کمک می کند .
دانشمندان دانشگاه ملّی سنگاپور ، با مواد همیشه در دسترس ، یعنی پوست سیب و سیب زمینی ، روش تازه ای برای تصفیه ی آب را ابداع کردند .
۳- عکسبرداری از مولکول ها قبل و بعد از واکنش
رویای هر شیمیدان این است که از مواد شیمیایی قبل و بعد از انجام واکنش تصویری در مقیاس اتمی بگیرد . این رویا به وسیله ی شیمیدان ها و فیزیکدان های دانشگاه برکلی کالیفرنیا به حقیقت پیوسته است .
پژوهشگران دانشگاه آدلاید استرالیا آنتی بیوتیک جدیدی تولید کرده اند که به نابودی باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک کمک می کند . این ترکیب تازه ، یک پروتئین بازدارنده به نام « بیوتین پروتئین لیگاز » است که با آنزیم پیوند می خورد و عمل آن را متوقف می کند و چرخه ی زندگی باکتری را قطع می کند . آنتی بیوتیک های موجود در بازار ، غشای سلولی باکتری ها را هدف قرار می دهند در صورتی که آنتی بیوتیک های جدید ، به گونه ای متفاوت عمل می کنند . این آنتی بیوتیک ها بویژه در مورد باکتری سل که به هر نوع آنتی بیوتیکی مقاوم است ، کارایی دارد .
روش کار در این مورد چنین است که مجموعه ای از مولکول های کوچک ( پیش ماده ) به گونه ای به باکتری عرضه می شود که آنزیم پروتئینی هدف به طور خودبه خود ترکیبات بازدارنده را بسازد و با آن پیوند یابد . لذا باکتری به طور ناخودآگاه ترکیبی را گزینش می کند که رشدش را متوقف می سازد ؛ مثل ساختن یک سلاح و استفاده ی آن علیه خودش .
تصفیه ی آب با پوست سیب و سیب زمینی
دانشمندان دانشگاه ملّی سنگاپور ، با مواد همیشه در دسترس ، یعنی پوست سیب و سیب زمینی ، روش تازه ای برای تصفیه ی آب را ابداع کردند . این روش برای مناطقی از دنیا که الکتریسیته ی کافی را برای تصفیه ی آب در اختیار ندارند ، بسیار مهم است . این روش علاوه بر هزینه های کم ، کمترین اثر منفی را بر محیط زیست دارد . سیب زمینی دومین غده ی خوراکی پرمصرف در دنیا است . پوست سیب زمینی جاذب بسیار خوبی برای آلاینده های موجود ، از جمله یون فلزات سمّی ، حشره کش ها و آلاینده های آلی دیگر محلول در آب است . دانشمندان با تنظیم عواملی همچون pH و مقدار جاذب ها ، بهترین شرایط لازم برای حذف آلاینده ها فراهم آورده اند .
پوست سیب نیز خواصی همچون سیب زمینی دارد و آلاینده هایی با بار منفی را جذب می کند . دانشمندان با آمیختن اکسید زیرکنیم بر سطح پوست سیب ، توانسته اند آلاینده هایی همچون یون های فسفات ، آرسنات ، آرسنیت و کرومات را از محلول های آبی جدا کنند .
این روش برای تصفیه ی آب در مقیاس بزرگ نیز کارایی دارد . دانشمندان در حال بررسی پوست سایر میوه ها و الیاف گیاهی برای تصفیه آب هستند . nasrollahi5.blogfa.com
عکسبرداری از مولکول ها قبل و بعد از واکنش
رویای هر شیمیدان این است که از مواد شیمیایی قبل و بعد از انجام واکنش تصویری در مقیاس اتمی بگیرد . این رویا به وسیله ی شیمیدان ها و فیزیکدان های دانشگاه برکلی کالیفرنیا به حقیقت پیوسته است .
تصویر یک مولکول قبل و بعد از انجام واکنش :
بالا : استفاده از یک میکروسکوپ تونلی روبشی (STM )
وسط : استفاده از یک میکروسکوپ نیروی اتمی بدون تماس (nc-AFM)
پایین : ساختار مولکولی رسم شده
با استفاده از یک میکروسکوپ نیروی اتمی پیشرفته ، دانشمندان اولین تصویر اتم به اتم را که شامل تغییر پیوندهای شیمیایی بین آنها طی انجام یک واکنش شیمیایی بوده است را ضبط کرده اند . تاکنون ، دانشمندان چنین اطلاعاتی را با تفسیر داده های طیف سنجی به دست می آوردند .
تصاویر جدید علاوه بر این که به دانشجویان رشته ی شیمی در مطالعه ی ساختار و واکنش های مواد کمک خواهد کرد ، برای اولین بار این امکان را فراهم می آورد که واکنش را در مسیری قرار دهد تا فراورده های دلخواه را حاصل شود . این شیوه اولین بار با هدف تولید نانوساختارهای گرافنی انجام گرفت .
میکروسکوپ نیروی اتمی ، اطلاعات جدیدی را درباره ی پیوندهای شیمیایی در اختیار قرار می دهد ، که این اطلاعات برای درک ساختارهای پیچیده ی مواد و تغییر این ساختارها بسیار مفید است . این تکنیک به ما در تولید نانوساختارهای مهندسی شده ، مثل شبکه های اتمی که شکلهای خاصی دارند و در ابزارهای الکترونیکی به کار می روند ، کمک می کند . این شیوه همچنین کاربردهایی را در مطالعه ی فرایندهای کاتالیزی ناهمگن خواهد داشت ، فرایندهایی که در آن ها کاتالیزگرهای فلزی ، همچون پلاتین ، باعث سرعت یافتن واکنش های شیمیایی می شود .
هر چند تکنیک های گذشته ، همچون رزونانس مغناطیسی هسته ، طیف سنجی فرابنفش و فروسرخ و ... اطلاعات مفیدی در اختیار قرار می دادند ، اما تفسیر داده های این روش ها ، تنها سایه ای از ساختار مولکول ها را ارایه می دادند . تکنیک جدید ، یک عکس تمام عیار از مولکول ها قبل و بعد از واکنش ارایه می دهد .m
منبع:دنیای شیمی