loading...
دنیای پست

تازه های شیمی2

اقا بزرگ بازدید : 36 جمعه 20 تير 1393 نظرات (1)

 

 

۱- تولید پادزی های ستون پنجمی

۲- تصفیه آب با پوست سیب و سیب زمینی

 پژوهشگران دانشگاه آدلاید استرالیا آنتی بیوتیک جدیدی تولید کرده اند که به نابودی باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک کمک می کند . 

دانشمندان دانشگاه ملّی سنگاپور ، با مواد همیشه در دسترس ، یعنی پوست سیب و سیب زمینی ، روش تازه ای برای تصفیه ی آب را ابداع کردند .

۳- عکسبرداری از مولکول ها قبل و بعد از واکنش

رویای هر شیمیدان این است که از مواد شیمیایی قبل و بعد از انجام واکنش تصویری در مقیاس اتمی بگیرد . این رویا به وسیله ی شیمیدان ها و فیزیکدان های دانشگاه برکلی کالیفرنیا به حقیقت پیوسته است .


تولید پادزی های ستون پنجمی

 پژوهشگران دانشگاه آدلاید استرالیا آنتی بیوتیک جدیدی تولید کرده اند که به نابودی باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک کمک می کند . این ترکیب تازه ، یک پروتئین بازدارنده به نام « بیوتین پروتئین لیگاز » است که با آنزیم پیوند می خورد و عمل آن را متوقف می کند و چرخه ی زندگی باکتری را قطع می کند . آنتی بیوتیک های موجود در بازار ، غشای سلولی باکتری ها را هدف قرار می دهند در صورتی که آنتی بیوتیک های جدید ، به گونه ای متفاوت عمل می کنند . این آنتی بیوتیک ها بویژه در مورد باکتری سل که به هر نوع آنتی بیوتیکی مقاوم است ، کارایی دارد .

روش کار در این مورد چنین است که مجموعه ای از مولکول های کوچک ( پیش ماده ) به گونه ای به باکتری عرضه می شود که آنزیم پروتئینی هدف به طور خودبه خود ترکیبات بازدارنده را بسازد و با آن پیوند یابد . لذا باکتری به طور ناخودآگاه ترکیبی را گزینش می کند که رشدش را متوقف می سازد ؛ مثل ساختن یک سلاح و استفاده ی آن علیه خودش .

تصفیه ی آب با پوست سیب و سیب زمینی

دانشمندان دانشگاه ملّی سنگاپور ، با مواد همیشه در دسترس ، یعنی پوست سیب و سیب زمینی ، روش تازه ای برای تصفیه ی آب را ابداع کردند . این روش برای مناطقی از دنیا که الکتریسیته ی کافی را برای تصفیه ی آب در اختیار ندارند ، بسیار مهم است . این روش علاوه بر هزینه های کم ، کمترین اثر منفی را بر محیط زیست دارد . سیب زمینی دومین غده ی خوراکی پرمصرف در دنیا است . پوست سیب زمینی جاذب بسیار خوبی برای آلاینده های موجود ، از جمله یون فلزات سمّی ، حشره کش ها و آلاینده های آلی دیگر محلول در آب است . دانشمندان با تنظیم عواملی همچون pH و مقدار جاذب ها ، بهترین شرایط لازم برای حذف آلاینده ها فراهم آورده اند .

پوست سیب نیز خواصی همچون سیب زمینی دارد و آلاینده هایی با بار منفی را جذب می کند . دانشمندان با آمیختن اکسید زیرکنیم بر سطح پوست سیب ، توانسته اند آلاینده هایی همچون یون های  فسفات ، آرسنات ، آرسنیت و کرومات را از محلول های آبی جدا کنند .

این روش برای تصفیه ی آب در مقیاس بزرگ نیز کارایی دارد . دانشمندان در حال بررسی پوست سایر میوه ها و الیاف گیاهی برای تصفیه آب هستند . nasrollahi5.blogfa.com

عکسبرداری از مولکول ها قبل و بعد از واکنش

رویای هر شیمیدان این است که از مواد شیمیایی قبل و بعد از انجام واکنش تصویری در مقیاس اتمی بگیرد . این رویا به وسیله ی شیمیدان ها و فیزیکدان های دانشگاه برکلی کالیفرنیا به حقیقت پیوسته است .

 تصویر یک مولکول قبل و بعد از انجام واکنش :

بالا : استفاده از یک میکروسکوپ تونلی روبشی (STM )

وسط : استفاده از یک میکروسکوپ نیروی اتمی بدون تماس (nc-AFM)

پایین : ساختار مولکولی رسم شده 

با استفاده از یک میکروسکوپ نیروی اتمی پیشرفته ، دانشمندان اولین تصویر اتم به اتم را که شامل تغییر پیوندهای شیمیایی بین آنها طی انجام یک واکنش شیمیایی بوده است را ضبط کرده اند . تاکنون ، دانشمندان چنین اطلاعاتی را با تفسیر داده های طیف سنجی به دست می آوردند .

تصاویر جدید علاوه بر این که به دانشجویان رشته ی شیمی در مطالعه ی ساختار و واکنش های مواد کمک خواهد کرد ، برای اولین بار این امکان را فراهم می آورد که واکنش را در مسیری قرار دهد تا فراورده های دلخواه را حاصل شود . این شیوه اولین بار با هدف تولید نانوساختارهای گرافنی انجام گرفت . 

میکروسکوپ نیروی اتمی ، اطلاعات جدیدی را درباره ی پیوندهای شیمیایی در اختیار قرار می دهد ، که این اطلاعات برای درک ساختارهای پیچیده ی مواد و تغییر این ساختارها بسیار مفید است . این تکنیک به ما در تولید نانوساختارهای مهندسی شده ، مثل شبکه های اتمی که شکلهای خاصی دارند و در ابزارهای الکترونیکی به کار می روند ، کمک می کند . این شیوه همچنین کاربردهایی را در مطالعه ی فرایندهای کاتالیزی ناهمگن خواهد داشت ، فرایندهایی که در آن ها کاتالیزگرهای فلزی ، همچون پلاتین ، باعث سرعت یافتن واکنش های شیمیایی می شود .

هر چند تکنیک های گذشته ، همچون رزونانس مغناطیسی هسته ، طیف سنجی فرابنفش و فروسرخ و ... اطلاعات مفیدی در اختیار قرار می دادند ، اما تفسیر داده های این روش ها ، تنها سایه ای از ساختار مولکول ها را ارایه می دادند . تکنیک جدید ، یک عکس تمام عیار از مولکول ها قبل و بعد از واکنش ارایه می دهد .m

 منبع:دنیای شیمی

 

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط آریا نور در تاریخ 8 سال پیش و 23:49 دقیقه ارسال شده است

سلام داداش
وب جالبی داری
میخواستم بدونم میشه یک مطلب از طرف وب من در وب جالب شما قرار داده بشه
ممنون میشم جوابتون ایمیل کنید
پاسخ : سلام ممنون نظر لطف شماست بله می شود متن بفرستید


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
درباره ما
گروه مدیریت رسانه دنیای پست با هدف نشر محتوی مفید و مورد نیاز جامعه ایرانی وارد عرصه وب گردیده است... امیدواریم مارو در این راه یاری کنید.
اطلاعات کاربری